Hallo, ik stel me graag aan je voor!

Ik ben Yolanda van Almkerk, weer gelukkig getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Daarnaast ben ik eigenaar van Yo-vita massagetherapie. 

Mijn keuze om als lichaamsgerichte therapeut te gaan werken, vloeit voort vanuit persoonlijke ervaring. In 2006 overleed plotseling mijn 39 jarige echtgenoot. Dit was voor mij en mijn kinderen een stressvolle en moeilijke periode. In de jaren daarna kwam er steeds meer onbalans in mijn leven en kreeg ik aan stress gerelateerde lichamelijke klachten. Omdat ik er zelf niet meer uit kwam zocht ik professionele hulp, zowel regulier als alternatief. Tijdens dat traject begon het besef te groeien dat de onbalans in mijn leven in verband stond met mijn klachten. Gaandeweg leerde ik te luisteren naar mijn lichaam en begon ik mijn grenzen weer te voelen. Daardoor werden mijn klachten minder en geleidelijk kwam ik weer in mijn kracht te staan. Door deze ervaringen is mijn interesse voor het menselijk lichaam en het zelf helende vermogen gewekt. Zonder het te beseffen  stond ik aan het begin van een nieuw avontuur! Van kinds af aan had ik een fascinatie voor "helen met je handen", al kon ik daar nog geen vorm aan geven. Dat veranderde nadat ik werd aangemoedigd om een keuze te maken vanuit mijn hart in plaats vanuit mijn hoofd.

Opleidingen

In 2011 ben ik de opleiding tot Integraal lichaamstherapeut gestart. Een drie jarige HBO opleiding tot massagetherapeut. Deze opleiding omvat Westerse en Oosterse massages, gesprekstechnieken en een therapeutische vorming. Hierbij staat ‘De gehele mens visie’ centraal. Vanuit dit perspectief zijn lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 2014 heb ik deze opleiding met succes afgerond.

Daarna behaalde ik in 2015 het diploma medische basiskennis en in 2016 het diploma psychosociale basiskennis, allebei op HBO niveau en geaccrediteerd volgends de PLATO normen.

Jaarlijks volg ik opleidingen en bijscholingen om mijn massagetechnieken en therapeutische vaardigheden verder te ontwikkelen.