Integrale massagetherapie

Integrale massagetherapie is een natuurlijke behandelwijze, gericht op verbetering en herstel van fysieke en of psychische klachten. Met behulp van o.a. kneed, strijk, druk, duw, en strek technieken, diverse oefeningen en gesprek wordt je lichaam uitgenodigd om spanning los te laten.
Klachten worden benaderd vanuit het Westerse en Oosterse gedachtegoed. De massagebehandelingen zijn gericht op het activeren van het zelf genezend vermogen en versterking van de verbinding tussen lichaam en geest.

Integrale massagetherapie wordt toegepast bij:

  • Klachten die zich lichamelijk uiten zoals: vermoeidheid, migraine, RSI, pijnklachten aan nek, schouder, rug en andere spieren en/of gewrichten.
  • Psychische belasting zoals: stress, burn-out, depressie en rouwverwerking.
  • Hanteerbaar houden of verminderen van pijnklachten bij restschade na ongeval, ziekte of operatie.
  • Ter aanvulling en ondersteuning bij andere therapieën.

Een behandeling helpt je om spanning los te laten, waardoor je lekkerder in je vel komt te zitten.
Regelmatige behandeling zorgt in veel gevallen voor het doorbreken van de pijnspiraal. Let wel: herstel van klachten die al jaren aanwezig zijn vragen over het algemeen meer tijd dan recente of acute klachten!

Een behandeling verloopt als volgt:

Het eerste bezoek begint met een intakegesprek, daarna start de behandeling. We eindigen met een nagesprek over hoe je de behandeling hebt ervaren. Besluit je om verder te gaan dan stel ik tussen het 1e en 2e bezoek een behandelplan op.
Tijdens elke volgende bezoek bespreken we hoe het met je gaat en wat de effecten van de behandeling zijn geweest, zodat het behandelplan waar nodig kan worden bijgesteld.

Contra-indicaties:

Besmettelijke huidziekten, infectieziekten (griep en erge verkoudheid), koorts, steenpuisten, trombose.
Bij twijfel, neem altijd contact op.

De volgende medische informatie altijd vermelden: zwangerschap, hoge bloeddruk, ernstige spataderen,
gebruik van bloedverdunners, kanker, medische indicaties die van invloed kunnen zijn op de behandeling, belangrijke veranderingen in je gezondheid.

Afspraak maken?

Integrale massagetherapie

Lees verder

Overige massage behandelingen

Lees verder